Het Nationaal Comsumenten Instituut voert onderzoek uit onder consumenten. Dit doet zij in opdracht van bedrijven die meer informatie willen verkrijgen over hun (potentiële) klanten om ze daarmee beter van dienst te kunnen zijn, hun producten beter op hun klant te kunnen afstemmen en om hen te kunnen informeren over hun producten en diensten.

Voor welke bedrijven werkt het Nationaal Consumenten Instituut
Het Nationaal Consumenten Instituut is beschikbaar voor alle in Nederland gevestigde bedrijven alsmede voor in het buitenland gevestigde ondernemingen die de Nederlandse markt bedienen of willen gaan bedienen.

Waarom deelnemen aan een onderzoek van het Nationaal Consumenten Instituut?
Door mee te doen aan onze onderzoeken en uw mening te geven maakt u kans op prachtige prijzen. En tegelijkertijd helpt u bedrijven om hun dienstverlening te verbeteren, zodat ze u daarmee beter van dienst kunnen zijn. Bovendien kunnen deze bedrijven u op de hoogte houden van nieuwe producten en diensten die voor u interessant zijn, u voorzien van voor u relevante informatie en kunnen ze u geheel vrijblijvend informeren over interessante kortingen en aanbiedingen.

Onderzoeksvormen
Het Nationaal Consumenten Instituut hanteert verschillende vormen van onderzoek, variërend van enquêtes tot bijvoorbeeld polls en prijsvragen. Hierdoor is deelname aan onze onderzoeken niet alleen nuttig, maar bovendien ook leuk!

Wat gebeurt er met uw antwoorden?
Het Nationaal Consumenten Instituut gaat zorgvuldig om met uw antwoorden en gegevens. Het doel van het verwerken van uw antwoorden en gegevens die worden verkregen uit uw deelname aan een van de onderzoeken van het Nationaal Consumenten Instituut is drieledig. De algemene, anonieme bezoekgegevens worden gebruikt voor het verbeteren van de inrichting van de website die voor het onderzoek wordt gebruikt. De door u ingevulde gegevens worden gebruikt voor het trekken van de prijswinnaars alsmede het uitkeren van de prijzen. Daarnaast worden de ingevulde gegevens enerzijds gebruikt voor anoniem marktonderzoek en anderzijds om, na analyse, op maat redactionele informatie alsmede nieuwe ontwikkelingen ten aanzien van (nieuwe) producten en diensten, aantrekkelijke aanbiedingen, gratis productinformatie, nieuws en dergelijke te kunnen leveren aan de deelnemers, per post, e-mail, SMS of telefoon. De informatie zal zoveel mogelijk worden afgestemd op uw interessegebied en/of profiel.

Hoe weet u of u een prijs gewonnen heeft?
Indien u een prijs heeft gewonnen, dan wordt u daarvan telefonisch of via e-mail persoonlijk op de hoogte gesteld. Zowel op deze website als op de website van het onderzoek waaraan u heeft deelgenomen worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De datum waarop de prijzen worden toegekend is opgenomen in de deelnamevoorwaarden van het desbetreffende onderzoek.

Welke onderzoeken lopen er op dit moment?
Hieronder vindt u een lijst van onze lopende onderzoeken:
•      Nationale Lifestyle Enquête
•      Nationale Financiële Enquête
•      Nationale Telecom Enquête

Afgesloten onderzoeken:
•      Nationale Carrière Enquête
•      Nationale Auto Enquête
•      Nationale Reis Enquête

Hoe kunt u zich afmelden voor toekomstige onderzoeken?
Indien u heeft meegedaan aan één van onze onderzoeken maar in de toekomst geen communicatie van het Nationaal Consumenten Instituut meer wilt ontvangen, kunt u dit aangeven door te klikken op de afmeldlink die aan de onderzijde van al onze communicatie is opgenomen. Uw gegevens worden dan geblokkeerd.